PASTA na prodloužení trvanlivosti
Speciální pasta vhodná do všech cukrářských výrobků, které mají mít prodlouženou trvanlivost. Čerstvost se prodlužuje o 4 - 5 dní. PASTA na prodloužení trvanlivosti je vhodná i do pařených výrobků (knedlíků nebo pařených buchet) a také na trdelník.
Základní receptura:
- 1,000 kg Pšeničná mouka T-512
- 0,010 kg EUROPA
- 0,015 kg Sůl
- 0,010 kg Margarín
- 0,012 kg Cukr
- 0,002 kg PASTA na prodloužení trvanlivosti
- 0,060 kg Droždí
- 0,400 kg Voda
PASTA na prodloužení trvanlivosti se přidává do hnětení na začátku, spolu s ostatními surovinami. Nemá žádný vliv na vlastnosti těsta nebo jeho chování. Působí až po vypečené, kdy výrazně prodlužuje čerstvost a měkkost výrobků. Pasta na prodloužení trvanlivosti nemění vzhled, chuť nebo vůni pečiva. Při pařených výrobcích zabraňuje třísení střídy. Pasta na prodloužení trvanlivosti není přípravek proti plesnivění.
Balení / skladování:
Spotřebujte do: 12 měsíců od data výroby
Skladovací podmínky: při max.. 25 ° C a max. rel. vlhkosti 80%, Balení po otevření uzavřít.